Algemeen

Deze pagina heeft als doel u een summiere opsomming gegeven van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het aankopen van een huis in Marbella en Spanje in het algemeen.

Het kan voor een buitenlander verwarrend zijn om naar een ander land te verhuizen en een huis te kopen zonder de taal te spreken. De informatie die wij hier aanbieden is verre van compleet en wij raden bij de aankoop van een woning altijd de assistentie van een advocaat bekend met de lokale wetgeving aan.

Dit gedeelte van onze website is in vier secties verdeeld. In het koopproces noemen we de belangrijkste factoren waar u rekening mee dient te houden wanneer u een huis in Spanje koopt. In het verkoopproces doen we precies het zelfde, maar dan gezien vanuit de verkoper.

De sectie belasting en wetgeving legt uit wat voor belasting er in het algemeen verschuldigd is met betrekking tot de aankoop/verkoop en het bezit van onroerend goed in Spanje. De laatste sectie legt u uit wat de belangrijkste factoren zijn als u uw eigen woning wilt bouwen in Spanje.